Re: neplatné zrušení prac. poměru ve zk.
Pokud vy ukončíte PP ve zkušební době, tak nemůže jít o neplatné zrušení PP. To by mohlo nastat jen v případě, že by PP zrušil zaměstnavatel ve zkušební době v prvních 14 dnech nemoci pracovníka. Ale neplatné zrušení ze strany zaměstnance, podle mne, není možné. Vy můžete ve zkušební době zrušit PP kdykoliv a tím dnem váš PP skončí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2009 18:28
Chtěla bych se zeptat, co znamená "neplatné zrušení prac. poměru ve zkušební době", o kterém se píše v Zákoníku práce.
"Dal-li zaměstnanec zaměstnavateli neplatnou výpověď nebo zrušil-li neplatně zaměstnanec pracovní poměr okamžitě nebo ve zkušební době a zaměstnavatel oznámil zaměstnanci bez zbytečného odkladu písemně, že trvá na tom, aby dále konal svou práci, pracovní poměr trvá i nadále."
Jde mi o to, zda po mě šéf může požadovat, abych i nadále vykonávala svou práci, např. do doby, než si najdou nového pracovníka, pokud ukončím prac. poměr ve zkušební době.
Děkuji.