Zaměstnání malého rozsahu

• (neregistrovaný)

29. 4. 2009 10:44

pracovní smlouva sjednána na 11ti hodinové směny dle §84a - jiná úprava pracovní doby (bude pracovat dle potřeb zaměstnavatele, jeden měsíc plný, druhý míň hodin, není předem stanoveno). Sjednána hodinová mzda. Na přihlášku OSSZ mám označit, že se jedná o zaměstnání malého rozsahu, protože není stanovená mzda? Dle hodinové sazby se nedá měsíční výše spočítat, jelikož není stanoven počet hodin v měsíci dopředu. Pokud nedosáhne v měsíci příjmu 2000,- mám psát odhlášku a poté opět přihlášku až dosáhne? prosím o rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 4. 2009 13:13

Klára (neregistrovaný)

Re: zaměstnání malého rozsahu
      našla jsem v zápisu ze školení příklad:
      -nástup 2.1.2009 (předpokládám, že příjem bude do 2000,-Kč)
      -v 5/09 příjem vyšší než 2000,- (přihláška v 5/09)
      -v 6/09 příjem do 2000,- (už neodhlašuji)

• 29. 4. 2009 13:22

mzdová (neregistrovaný)

Takže když nastoupí v květnu, předpokládáme že bude mít vždy více jak 2000,- tak ji přihlásím a nebudu uvádět že se jedná o zaměstnání malého rozsahu, a když se v některém měsíci stane, že nedosáhne 2000 tak ji zpětně k poslednímu dni předchozího měsíce odhlásím i když původně na přihlášce nebyla označena jako ZMR?

• 29. 4. 2009 14:05

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ne. ZMR bude pojištěna jen v těch měsících, kdy 2000 dosáhne.
      Musí být ale jako ZMR označena.To ale není l Váš případ. Když ji jako ZMR na přihlášce neoznačíte, nebudete ji už odhlašovat a přihlašovat.

• 29. 4. 2009 14:46

mzdová (neregistrovaný)

Jestli tomu dobře rozumím takže na přihlášku uvedu, že je to ZMR, jelikož není stanoven počet hodin za měsíc a tudíž se nedá spočítat kolik si vydělá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).