Prac.úraz 2009 a odškodnění

• (neregistrovaný)

4. 5. 2009 15:51

zaměstnanci se stal letos PÚ, který přesáhl 14 dní. Vypadá to tak na dva měsíce. Prosím jak je to teď s odškodňováním.

Náhradu za ušlý výdělek platí zaměstnavatel za celou dobu nemoci nebo jen za prvních 14 dní? A pak se to celé refunduje KOOP? A tento tiskopis si přinese zaměstnanec nebo se dá někde stáhnout?

Tato náhrada se platí i za první 3 pracovní dny, že?

moc děkuji za bližší info.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 5. 2009 22:27

ivet (neregistrovaný)

Re: Prac.úraz 2009 a odškodnění
      OSSZ už nerozlišuje pracovní a nepracovní úraz. Znamená to tedy, že se hradí jako každá jiná PN. Tj. Vy 14dnů z toho placené od 4pracovního dne. Jiné podklady od vašeho bezpečáka(hlášení ) zašlete na potřebné instituce,(zdr.poj. zaměstnance, inspektorát bezpečnosti práce) a také na KOOP, kde uvedete a spočítáte ušlý výdělek. Formulář je na www.koop. Ten si můžete stáhnout, ostatní listiny vám musí dát váš bezpečák, a také on musí dát potřebné doklady vašemu zaměstnanci(formuláře o bolestném a pod.tyto musí zaměstnanec nechat vyplnit svým lékařem)

• 4. 5. 2009 22:31

ls (neregistrovaný)

Takže vyplácí už KOOp? A náhradu mám spočítat za celou dobu nemoci nebo jen za těch 14 dní?

• 5. 5. 2009 7:27

xy5

je nový tiskopis, kde vyplníte za sebe náhradu a pak předáte k doplnění na OSSZ (otázkou je, zda to vyplní Vám, pravděpodobně bude muset dát zam-ec souhlas, aby OSSZ Vám sdělila, kolik vyplatila)

• 5. 5. 2009 16:05

ls (neregistrovaný)

dobře, a když to mám i od OSSZ, tak já proplácím náhradu za ušlý výdělek za c e l o u dobu nemoci?? A vyplácím to vůbec já nebo jen zašlu na KOOP?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).