Re: pohoda-zahraniční faktura
Zahraniční PF-VF musíte ošetřit v nastavení - povolení používání příslušné měny, zadat do kurz.lístku měnu a hodnotu, kterou se pro přepočet rozhodnete používat, pak je to samozřejmě příslušné členění DPH - PDzboží EU-ř.3, číselnou řadu pro int.dokl. na samovyměř.DPH pokud budete používat. Nevím, už to dělám dlouho, ale nemám vše v hlavě, ono by Vám to mělo všechno se ukázat, tu první pečlivě zkontrolujte, zda je tam kde má být v ř. DPH. Do souhrného hl. jde dle DIČ, které také přímo z programu ověříte, to jen v případě vývozu - UD dod EU-ř.20. Snad jsem se někde nespletla.
Re: pohoda-zahraniční faktura
ZD 100 + DPH 19 celkem 119, ale pozor je to samovyměření, /pokud je to v rámci EU/takže na ř. 44 bude totéž, v principu uplatňujete a odvádíte zároveň. Výsledkem je 0.Ale možná to víte,jen jsem dotaz nepochopila já. Pokud tam není ještě nějaký zádrhel pro který to takto nemůže být.Pěkný víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2009 12:15
Dobrý den,
prosím o radu a konrétní postup v případě zahraničních faktur v Pohodě. Nevím, kde co nastavit aby se mi objevovaly na správných řádcích v přiznání a souhrném hlášení. Moc děkuji
Minda