Re: úmrtí zaměstnance
To jste si asi s něčím spletla - dejte sem ten odkaz na tu diskuzi, kde to bylo napsáno.
Nespletla. § 328
Pokud s ním dcera nežije ve společné domácnosti, tak se vás to netýká.
"Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé postupně na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví se stávají, není-li těchto osob."
Tu bohužel nemohu najít. Ale tím, že jste mě naťukla, že to tak asi nebude jsem raději ještě více hledala. A je to tak, že na manželku, děti automaticky přecházejí mzdové a platové nároky do výše 3,5 násobku jeho průměrného výdělku. Potom pokud to přesáhnou jsou již předmětem dědictví.
Máte se smrtí zaměstnance zkušenosti? Jak jste postupovala? Pracovní poměr zaniká automaticky smrtí zaměstnance. Sepisovala jste přece něco? Chtěla jste úmrtní list??? Pro mě je to poprvé.
>>Dobrý den,
>>prosím jak postupovat?
>>V sobotu 9.5.nám umřel zaměstnanec - byl na
>>neschopence. K 9.5. s ním rozvážeme pracovní poměr a
>>normálně
>>vyplatíme nečerpanou dovolenou. Pokud by měl
>>přečerpanou
>>- nesrážím. Provedu odhlášky atd. . . To vše jsem
>>vyčetla v diskusích. Ale jak je to s výši trojnásobku
>>průměrného výdělku??? Toto musím nebo mohu vyplatit.
>>A
>>pokud má dceru, ale nežije s ním ve společné
>>domácnosti
>>má ona nárok na mzdu??? Ta se mu vyplácela v
>>hotovosti
>>- myslím, že ne-že je to předmětem dědického řízení.
>>Děkuji za všechny rady
>
>..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2009 7:11
Dobrý den,
prosím jak postupovat?
V sobotu 9.5.nám umřel zaměstnanec - byl na neschopence. K 9.5. s ním rozvážeme pracovní poměr a normálně vyplatíme nečerpanou dovolenou. Pokud by měl přečerpanou - nesrážím. Provedu odhlášky atd. . . To vše jsem vyčetla v diskusích. Ale jak je to s výši trojnásobku průměrného výdělku??? Toto musím nebo mohu vyplatit. A pokud má dceru, ale nežije s ním ve společné domácnosti má ona nárok na mzdu??? Ta se mu vyplácela v hotovosti - myslím, že ne-že je to předmětem dědického řízení. Děkuji za všechny rady