Re: skončení pracovního poměru
problém může nastat, pokud nebudete u souč. zam-tele docházet do práce, že mu vznikne škoda, vícenáklady za náhradu a nevím co ještě a může na Vás podat žalobu s vysokou pravděpodobností úspěšnosti, že vyhraje a Vy budete hradit. Jinak opravdu dnes s tím není problém. Pokud třeba ale ten nový zam-tel ve zk. době nezjistí, že mu nevyhovujete, že Vás nepotřebuje a nevyrazí s Vámi dveře.
Do budoucna to může mít vliv v tom, že pokud byste se náhodou ocitla na ÚP, sleduje se půl roku dozadu, zda některý z předch.pracovních poměrů spadajících do této doby nebyl ukončen z dův. § 55. Pak není nárok na podporu. Také musíte počítat s tím že za dobu, kdy nebudete docházet do prvního zaměstnání z vykázané neomluvené absence vyplývá to, že budete muset zaplatit zdrav.poj ištění zaměstnavateli . Také Vám může první zaměstnavatel vyčíslit ztrátu.kterou mu způsobíte tím,že neplníte povinnosti z prac.poměru.(jeho vícenáklady atd.)
Děkuji, jsem blbá, o té době vím, ale vykládala jsem si to tak, že když potom někde už pracoval, po tom §55, tak je to jakoby smazáno. Naštěstí nikoho takového nemám. Akorát nevím, jak to ÚP sleduje, když tam uchazeč dává poslední zápočťák, jestli nějaké čestné prohlášení ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2009 10:53
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně skončení pracovního poměru. Obržela jsem zajímavou nabídku na zaměstnání a tak jsem se byla s nadřízeným minulý týden domluvit na skončení pracovní poměr dohodou, k 12.6. Vzhledem k současné krizi v naší společnosti to nadřízený docela uvítal a souhlasil. Když jsem mu dneska nesla podepsat dohodu, tak najednou změnil názor a na dohodu nepřistoupil - žeprý si uvědomil, že mě velice potřebují. Takže jsem sepsala výpověď dle § 50 a výpovědní doba mi skončí 31.7.09. Vím, že člověk může mít několik pracovních poměrů, takže jsem se rozhodla, že 15.6. nastoupím do nové práce (tím pádem určitě od současného zam-tele obdržím § 55), ale pokud budu mít od 15.6.zaměstnavatele, tak se vlastně zápočtový list (kde bude uveden § 55) dostane jen k novému zam-teli a neměl by s tím být do budoucna žádný problém - je to tak?
Děkuji za informace