Re: Dovolená
Dovolená se nepřevádí od jednoho zam-tele k druhému. Zaměstnavatel u kterého jste dostala výpověď vám dá vyčerpat nevyčerpanou dovolenou nebo vám vyčerpanou dovolenou proplatí. Samozřejmě se dovolená propočítá na dobu, kterou máte odpracovanou. U nováho zaměstnavatele vám vznikne nárok na čerpání dovolené až po odpracování 60 dní.
Re: Dovolená
Ta možnost na převod nevyčerpané dovolené k novému zaměstnavateli opravdu existuje, ale museli by se na tomto oba dva zaměstnavatelé písemně dohodnout a v praxi se používá vyjímečně.Zaměstnavatel může určit čerpání dovolené i v případě, že nárok na dovolenou zatím nevznikl, dá-li se předpokládat, že zaměstnanec tyto podmínky splní do konce roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2009 18:03
Dobrý den,
u zaměstnavatele jsem dostala výpověď a hned po skončení pracovního poměru jsem nastoupila k jinému zaměstnavateli. Jak je to s dovolenou? Dá se převádět z jednoho zaměstnání do druhého? Někdo mi říkal, že se ta dovolená převádí.
Děkuji za odpověď.