Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2009 9:48
Dobrý den,
rád bych zde nastílnil svou situaci, která mne vrtá hlavou.
Mám internetovou peněženku, kde veškeré příjmy z podnikání budu poté převádět na podnikatellský účet. Jedná se o peněženku PayPal. Tudíž vytisknu výpis + nějaký doklad že jsem přijal peníze.
Druhá situace je, že mám druhou peněženku na Moneybookers.com kde mi budou chodit peníze soukromé z kurzového sázení. Ty poté budu převádět na soukromý bankovní účet. Sázení nepodléhá dani z příjmu atd. takže se jedná čistě o soukromé věci a soukromý zisk.
Budu tedy používat jednotlivé pěněženky k jednotlivým účtům, ikdyž přijdu o pár zákazníků je to pro mne asi nejjednoduší.
Je v tomto problém, nebo se bude finanční úřad zajímat i o můj soukromý účet, kde jsem vzal peníze apod. ? nebo má nárok se zajímat pouze o podnikatelský.
Popř. lze abych část z int. peněženky, která patří k podnikání odeslal na podnikatelský účet a zbytek (peníze od sázkových kanceláří) odeslal na soukromý účet a stačí napsat soukromé účely?