Re: Výpovědní doba a dovolená
Je to tu pořád dokola - ano, zaměstnavatel má právo vám dovolenou nepovolit čerpat. To že máte zaplacenou dovolenou na tom nic nemění. Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel a vy jste si jeho souhlas měla zajistit před tím, než jste si dovolenou objednala. Zaměstnavatel vás může klidně nechat chodit do práce do posledního dne a nárokovou dovolenou v poslední výplatě vám proplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2009 14:37
Dala jsem k 31.5.09 výpověď, ukončení prac. poměru po 2 měs. výpovědní době - tj. 31.7.2009.
V březnu 2009 jsem zaplatila zálohu na dovolenou, zaměstnavatel nechce povolit čerpání dovolené v termínu, kdy mám pobyt zarezervovaný.(3.červencový týden) Do konce prac. poměru mám nárok na 8,5 dne dovolené. Má zaměstnavatel právo neumožnit mi vyčerpat si dovolenou v termínu, který požaduji i když mám dovolenou zaplacenou?
Děkuji