Re: Informování o obsahu pracovního pomě
Při sepsání smlouvy by měl pracovník dostat - "papír" kde má napsáno na kolik dní má nárok na dovolenou, pokud dáváte stravenky, tak v jaké výši atd.
a nebo vše by mělo být naspáno v podnikové směrnici, s kterou se zaměstnanec seznámí apodepsíše, že ji přečetl
Re: Informování o obsahu pracovního pomě
Zdravím, jsou v souladu se ZP dvě možnosti:
1. v PS sjednáte to, co je povinné-druh práce, místo výkonu práce a den nástupu do práce. V tom případě máte povinnost dle § 37 písemně nejpozději do 1 měsíce zaměstnance informovat o tom, co je v tomto § uvedeno. Já jsem tpo nazval pro klienty, kterým jsem to zpracovával"Písemná informace zaměstnavatele o obsahu pracovního poměru". Tam je od písm. a až po g) přesně vymezeno, co musí informace obsahovat a dle odst. 3 se lze odkázat na přísl.právní předpis u písm. c), d), e)( příp. na kolektivní smlouvu nebo vnitřní předpis).
Součástí této informace musí být dle písm. f) údaj o mzdě...atd. i to, do jaké skupiny prací je zařazen a jaká je mu stanovena mzda-je-li stanoverna m,zd. předpisem, nebo odkaz na kol. smlouvou, případně odkaz na inf, mzd.výměr.
2. lze také všechny tyto údaje uvést a sjednat přímo v PS, pak odpadá povinnost vytvářet extra písemný dokument, ale může to vytvořit pro Vás problém v tom, že vše, co je sjednáno v PS, lze měnit jen se souihlasem druhého účastníka smlouvy, takže v nadsázce: bez jeho souhlasu mu pak ani nemůžete zvýšit mzdu.
Pokud byste chtěla, můžu Vám poslat takovou šablonku na Pís. informaci, abyste se měla od čeho odrazit, pak dejte mejl a já Vám ji tam hodím.
Mějte se a nevěřte všem a bvšemu, co se zde objeví, někdo si rád hojí bolístky a plácá a plácá, až se uplácá. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2009 8:43
Dobrý den,
dle §37 ZP je povinností zaměstnavatele zaměstnance písemně informovat o tom co neobsahuje PS. Dovolená........
Nikdy se to tady nedělalo, máte zkušenosti jak to inspektorát práce postihuje.
A když to teď začnu dělat, tak to budu mít pouze u nových zaměsnanců a u těch stávajících ne. Ti kteří tu jsou by mi to podepsali, ale co ti, kteří skončili?
Díky