Re: Pracovní smlouva a jmenování vedoucí
Dobře, a co když budu chtít, aby jako vedoucí dílny skončil, ale dál pracoval jako soustružník, tak mu budu muset udělat novou pracovní smlouvu o to mi jde. Jak se řeší tato situace.Jako vedoucí dílny je podřízen přímo jednateli společnosti.
Já bych to řešila dodatkem ke smlouvě s novou náplní práce.
Pokud má tento "vedoucí dílny" aspoň 1 podřízeného, tzn. že je vedoucí ve smyslu § 11 odst. 4 ZP, a je podřízen jednateli SRO, sjednáte s ním v pracovní smlouvě nebo dodhodě o její změně toto pracovní zařazení a zároveň máte možnost s ním sjednat tzv. doložku odvolatelnosti, tj. možnost jej z tohoto vedoucího pracovního místa kdykoliv odvolat, zároveň však musí být sjednána možnost se vedoucího pracovního místa vzdát. Srov. § 73 ZP. Pokud to bude takto a někdy v budoucnu jej jednatel odvolá, nabídnete mu práci odpovídající zdravotnímu stavu a kvalifikaci, zřejmě práci soustružníka. V případě, že nabídku odmítne, bude dána fikce nadbytečnosti a výpovědní důvod podle § 52 c) ZP, odstupné by náleželo jen tehdy, pokud by byl odvolán v důsledku zrušení pracovní pozice vedoucí dílny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2009 10:58
Dobrý den, prosím jak se řeší pracovní smlouvou, když přijmeme nového zaměstnance, který se zároveň stane vedoucím dílny. Do pracovní smlouvy mu jako pracovní pozici uvedeme vedoucí dílny,nebo jen např. soustužník. Jde mi o to, jak se to pak řeší, v případě, že bychom ho chtěli odvolat?