Re: Zkušební doba
ne musí V § 66 se píše má, tudíž pro platnost úkonu se nevyžaduje písemná forma ani ty 3 dny před
"Písemné oznámení o zrušení pracovního poměru podle odstavce 1 má být doručeno druhému účastníku zpravidla alespoň 3 dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit."
Re: Zkušební doba
NEMUSÍ, nastudujte si pořádně ZP, - měl by, ale nemusí, krom toho zde v historii včera nebo předevčerem to zrovna bylo - i telefonické zrušení PP je platné, protože ani 3 dny ani písemná forma není nijak sankcionována, tudíž nezakládá neplaltnost právního úkonu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2009 14:19
Mám dotaz: nastoupila jsem do práce 2.3.2009 s 3měsíční zkušební lhůtou, zaměstnavatel mne chce propustit (dohodou ve zkuš. době), ale vše se zkomplikovalo od 27.5. jsem na paragrafů, kdy mne může zaměstnavatel dát rozvázání prac. poměru??? Je tam nějaká ochranná lhůta??? Děkuji