Re: Jak vést přehled tržeb v restauraci?
Já to vedu na základě zrcadel a tržby z kuchyně na základě jednotlivých jídel plus mám denní skladovou spotřebu. Mám teď kontrolu DPH a jim to stačí. Neměli žádný problém, jen snad u platby kartou, tam je to složitější. Na učet chodí platby, které jsou snížené za smluvní poplatek bankou. Takže eviduji skutečné tržby (platby kartou) a tržby v hotovosti, jen ty tržby v hotovosti navyšuji o ty procenta, které si banka strhává a ručně to dávám do tržeb. Prostě tržby Vám musí sedět s přijatými penězi.
Re: Jak vést přehled tržeb v restauraci?
Tržby musí sedět na prodeje v restauraci. Zrcadla jsou vlastně inventury na základě kterých se pak počítá skutečná tržba. Například, když měníte směnu, ale pokud máte jinou formu o které jste psala, tak je to OK. Fú po mě chtěl zrcadla(inventury) a ty pak musely sedět na tržby (pokladna, platby kartou, fakturace) Je důležité, aby Vámně kdo ukázal nebo vysvětlil ten postup zrcadel, pak jistě pochopíte co myslím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 6. 2009 16:06
Dobrý den,
včera jsem se ptala, ale bohužel nikdo nereagoval, tak zkouším znovu.
Prosím, jak vést přehled tržeb v restauraci. Vedeme DE, plátce DPH. Nemáme pokladnu, děláme ručně denní přehled tržeb. Mám na to tabulku, kde jsou uvedené jednotlivé položky - nápoje, alkohol, pochutiny..... cena za kus a množství, které se prodá. Celková cena vč. DPH cena za kus * množství, a pak se rozpočítá základ daně a DPh. Jednou položkou každý den "zaúčtuji" do DE.
Do soupisu do DPh také vstupuje denně jedním zápisem.
Lze to takto?
Děkuji všem rádcům, přeji pěkný den.