Odstupné

• (neregistrovaný)

19. 6. 2009 10:43

Dobrý den, k 30.6.2009 jsem dostala výpověď z pracovního poměru podle ust. §52 odst. a) zákoníku upráce z důvodu zrušení zaměstnavatele. V souladu s ust. § 67 mě náleží odstupné ve výši trojnásobku Vašeho průměrného výdělku.
    Ráda bych se informovala, z čeho se počítá odstupné, protože pracuji na poloviční úvazek, ale v platebním výměru mám uvedený plat jako kdybych pracovala na plný úvazek. To, že pracuji na poloviční úvazek je pouze ústní dohoda mezi mnou a zaměstnavatelem. Dostávám také samozřejmě poloviční mzdu z platebního výměru.
    Mám tedy nárok a odstupné z průměrného výdělku za poslední kvartál (tedy duben-květen-červen) nebo mám nárok na odstupné ve výši 3 měsíčních platů, které mám uvedené v platebním výměru?
    Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 6. 2009 11:10

Renáta (neregistrovaný)

Re: Odstupné
      Odstupné se počítá: váš hodinový průměr x pracovní úvazek (v hodinách) x 21,74 (průměrný počet pracovních dní v měsíci)

• 19. 6. 2009 11:39

M.F. (neregistrovaný)

Odstupné se počítá:
      váš hodinový průměr (bere se průměr na dovolenou-bývá uvedeno na výplatní pásce) x stanovená týdenní pracovní doba (ve Vašem případě 20 hodin) x dílčí koeficient 4,348.

• 19. 6. 2009 14:17

Líba (neregistrovaný)

A jestli vyšlo pokaždé něco jiného, tak ja někde chyba. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).