Re: Ukončení PP a dovolená
Jakýkoliv právní úkon, kterým se zaměstnanec dopředu vzdá svých práv, je neplatný. Pokud byste chtěla vyhovět zam-teli a pro sebe získat možnost odejít, jediná možnost je podepsat převzetí částky- náhrady za dovolenou a tuto fakticky nepřevzít a nechat mu ji, pokud ale toto strávíte.
Re: Ukončení PP a dovolená
Děláme v úkole, takže jsem pracovala a mámvyděláno. Jemu jde hlavně o to neplatit nic víc než jsem si vydělala. Potřebuji se s ním dohodnout, nechci si nechat ujít lepší práci.
Děkuji Vám
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2009 13:21
Dobrý den, požádala jsem zaměstnance o ukončení PP dohodou k 30.6.09, protože mám od 1.7.2009 novou práci. Mám zůstatek nevyčerpané dovolené a zaměstnavatel mi řekl, že když se vzdám proplacení dovolené, tak mě pustí. Když ne, musím dodržet dvouměsíční výpovědní dobu. Chci nastoupit na nové místo a dovolené se i klidně vzdám (no klidně ne). Je to možné?