Re: převedení na jiné prac.místo
Možnosti:
1. dohodnout se na změně prac.zařazení, změnit PS
2. dle § 52 f) písemně upozornit na neuspokojivé pracovní výsledky, dát přiměřenou lhůtu k odstranění a upozornit na možnost výpovědi.
3. poslat zam-ce k závodnímu lékaři se žádostí, zda může vykonávat současnou práci, pokud lékař posoudí, že ne, lze dát výpověď dle § 52 e)
Re: převedení na jiné prac.místo
Dobrý den,
poslal jsem zaměstnance k lékaři s žádostí o mimořádnou lékařskou prohlídku. Jelikož jsem měl týden dovolenou, povedlo se mě ho zastihnout až dnes. Odpověděl mi, že papír s žádostí ztratil ještě ten den a u žádného lékaře nebyl. Co s tím? Dá se něco udělat nebo mu jen žádost vytisknout znova a znovu čekat jestli ho ztratí nebo ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2009 11:10
Ve firmě máme zam-ce na 3směnný provoz,2x dlouhod.marodil,údajně marodil se zády,pravděpodobně manipuloval s těžkými věcmi.Ve své prac.době o ranní směnu chodí poměrně často k lékaři.Víceméně BOZP dodržuje,ale jeho výkon v porovnání s ostatními je mizivý. Jaké máme možnosti ho převést na jinou práci? Toto místo bychom raději nabídli někomu jinému, který by měl o tuto práci opravdu zájem.
děkuji za pomoc
A