Převedení na jiné prac.místo

• (neregistrovaný)

30. 6. 2009 11:10

Ve firmě máme zam-ce na 3směnný provoz,2x dlouhod.marodil,údajně marodil se zády,pravděpodobně manipuloval s těžkými věcmi.Ve své prac.době o ranní směnu chodí poměrně často k lékaři.Víceméně BOZP dodržuje,ale jeho výkon v porovnání s ostatními je mizivý. Jaké máme možnosti ho převést na jinou práci? Toto místo bychom raději nabídli někomu jinému, který by měl o tuto práci opravdu zájem.
    děkuji za pomoc
    A

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 6. 2009 11:25

pája

Re: převedení na jiné prac.místo
      Možnosti:
      1. dohodnout se na změně prac.zařazení, změnit PS
      2. dle § 52 f) písemně upozornit na neuspokojivé pracovní výsledky, dát přiměřenou lhůtu k odstranění a upozornit na možnost výpovědi.
      3. poslat zam-ce k závodnímu lékaři se žádostí, zda může vykonávat současnou práci, pokud lékař posoudí, že ne, lze dát výpověď dle § 52 e)

• 13. 7. 2009 15:30

Luboš Novák (neregistrovaný)

Dobrý den,
      poslal jsem zaměstnance k lékaři s žádostí o mimořádnou lékařskou prohlídku. Jelikož jsem měl týden dovolenou, povedlo se mě ho zastihnout až dnes. Odpověděl mi, že papír s žádostí ztratil ještě ten den a u žádného lékaře nebyl. Co s tím? Dá se něco udělat nebo mu jen žádost vytisknout znova a znovu čekat jestli ho ztratí nebo ne?

• 13. 7. 2009 16:39

pája

Dejte mu písemné upozornění, že jako zaměstnanec je povinen na pokyn zaměstnavatele absolvovat zdr.prohlídku dle přísl.ust.ZP, že mu to vytýkáte a upozorněte ho, že pokud se bude jeho jednání opakovat, mlůže být řešeno výpovědí dle § 52 g)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).