Re: datová schránka - OSVČ a s.r.o.
děkuji za info.... zajímalo by mě ještě, když si OSVČ nezřídí datovou schránku tak jestli v takových případech budou posílat dopisy poštou??
Re: datová schránka - OSVČ a s.r.o.
FO si může zřídit dat.schánku dobrovolně, není podmínkou (pokud nebudou mít, tak úřady zasílají pořád poštou). Pokud chtějí PO zasílat prostřednictvím datové schránky dokumenty na úřady, tak si musí nechat zřídit el.podpis. Pokud jej mít nebudete, tak budete odesílat dokumenty na úřady jako doteď - poštou. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 7. 2009 12:05
Dobrý den,
prošla jsem diskuzi a vím, že s.r.o. bude mít datovou schránku automaticky. Mě ale zajímá, co si mám pod tímto představit - veškerá dańová přiznání už nebudu posílat poštou, ale přes datovou schránku?
A jak je to v případě OSVČ, tomu se schránka nezřídí automaticky, jedině pokud si zažádá a pokud si nezažádá, tak už nemůže zasílat přiznání a přehledy na SP a ZP poštou?
Děkuji