Re: OSVČ x zaměstnanec x nemocenská,mate
Jste nemocná v ochr. lhůtě. Potom budete pobírat mateřskou která půjde z hl. prac. poměru (i když už skončil). Pak zažádáte o rodičovský příspěvek.
Jako OSVČ můžete pokračovat i na mateřské.
Na ÚP se nahlásit v pracovní neschopnosti v OL nemůžete a navíc by to bylo zbytečné.
Re: OSVČ x zaměstnanec x nemocenská,mate
Mohla bych mít také dotaz?.. Pokud bych byla zaměstnaná na HPP, byla bych také OSVČ, která neplatí ZP a OSSZ, toto odchází z HPP, šla bych na mateřskou - i nadále bych neplatila ZP a OSSZ nebo v tomto případě bych už z titulu OSVČ musela? Snad jsem se vyjádřila srozumitelně :-)
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 7. 2009 11:28
Dobrý den, prosím o radu. Pracuji na hlavní pracovní poměr jako adm.prac., smlouvu jsem měla na dobu určitou, do 30.06.2009. Na vedlejší prac. poměr pracuji jako poj.zprostředkovatel - OSVČ. 25.5.2009 jsem nastoupila na nemocenskou, pak půjdu na mateřskou.
Je problém, že nemám smlouvu na HPP? Musím pozastavit i činnost a nahlásit se na úřadu práce?
Děkuji