Dań.ev. jak často vést resp.zpracovávat

• (neregistrovaný)

15. 7. 2009 10:30

Prosím - nedaří se mi nikde zjistit, jakou mám povinnosti vést průběžně daňovou evidenci. Vedu si samozřejmě průběžně různé pomocné evidence (mám program na vedení DE), jako jsou závazky, pohledávky, zpracovávám mzdy. ALE spoustu dokladů nechávám ležet, a zpracovávám je jednorázově - jsem plátce DPH, takže to "sjíždím" do finální podoby tak cca 14 dní před DPH. Časteji to prostě nestíhám, jsem zaměstnaná, tohle manželova firmička. Nyní mám kontrolu z Úřadu práce, a nelíbí se jim, že ještě nemám zpracovanou banku a pokladnu. Tržby na hotové vedu samozřejmě denně. Prosím, který paragraf tímto nárazovým zpracováním porušuji, resp. kterým mohu dokázat, že nic neporušuji. Pročetla jsem zák. o účetnictví a daňích z příjmu a nedaří se mi najít. mooooc předem díky, přiběhnou na mě ve 14 hodin. a ještě - manžel má trvalé bydliště jinde než místo výkonu podnikání (vše uvedeno na ŽL) v "trvalém bydlišti" nebydlí. měla jsem problém s převzetím, protože mi poslali výzvu na trvalé bydliště (ještě v červnu). čím se hájit, že to měli poslat na místo výkonu podnikání dle ŽL (který mají v fotokopii přiložený) a mají uvedenou korespondenční adresu na toto místo výkonu podnikání?
    díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2009 10:34

VandaB (neregistrovaný)

Re: Dań.ev. jak často vést resp.zpracová
      řekla bych, že úřadu práce, do toho nic není, že nemáte ještě zpracovanou pokladnu a banku - ať vám oni naopak sdělí § (ale žádný podle mě neexistuje)...... DPH odevzdáváte řádně a včas, mzdy také, tak ať jdou do háje... (omlouvám se za ten výraz, ale někteří úřadníci mě rozčilují, protože si hrají na "pána Boha"..)

• 15. 7. 2009 10:53

Verča1 (neregistrovaný)

mě právě taky - zaměstnáváme původně dlouhodobě nezaměstnanou ČID, dali nám dotaci - klidně ať si zkontrolují, že jsem socku a zdravku a daně za ni odvedla a jí výplatu vyplatila (už máme druhou, tu první jsme si nechali i po skončení příspěvku, odešla potom do starobního a tak jsme vzali další) takže už u mě jednou byli a vědí že OK. Já je chápu, spousta lidí jenom tahá prachy, babu jsme si i po skončení příspěvku opět nechali. Klidně jim dám svolení, ať si to ověří na zdrávce i socce, že jsem to zaplatila. Vadí jim hlavně, že ještě nemám v pen.deníku zaúčtovaný ten jejich příspěvek. Ale já se nerozkrájím. Jsem navrhovala, ať to posunou do týdne po 25.7. a budou to mít OK. Ne, ještě byli mírně sprostí. Přitom peníze chodí na účet podnikatelský, kde mám ostatní zdravku socku, elektriku, pojištění, tak nechápu ty ofrky. Jako bych si mohla do účta nedal položku, kde mám velkým písmem úřad práce. To by si na mě finančák smsl. Jenom bych nerada, aby nějaký ukřivděný úředník z ÚP na mě poštval finančák. Znám lepší zábavu, než lítat po kontrolách.

• 15. 7. 2009 10:59

oskarka (neregistrovaný)

Nějak jsem nepochopila proč úřad práce vám kontroluje účetnictví? To je kontrola zaměřená na co?

• 15. 7. 2009 11:05

Verča1 (neregistrovaný)

viz příspěvek předtím - měli jsme dotaci na mzdu - zaměstnali jsme paní - část.invalidní dlouhodobě nezaměstnaná. Tak abych si náhodou za to nekoupila kabelku. Zatím to tímto tempem vypadá, že na pracáku skončí nejenom paní, ale i manžel, protože kšefty jdou dolů a dolů a marže ještě níž.

• 15. 7. 2009 12:21

Zdena R (neregistrovaný)

Tak teď jsem se vytočila jšeště víc, než paní Vanda:-) Pošlete je rovnou do p*dele. Jaképak zpracování pokladny a banky? Vždyť Vy vůbec nemáte povinnost pokladnu a banku vést! Jakýpak peněžní deník? Vždyť Vy vůbec nemáte povinnost peněžní deník vést! Na zpracování jakékoliv daňové evidence máte čas do doby podání daňového přiznání.

• 15. 7. 2009 13:57

oskarka (neregistrovaný)

ještě než je tam pošlete doporučuji znovu pročíst dohodu nebo smlouvu o příspěvku, jestli nemáte předkládat "nějaký"výkaz nebo něco tomu podobného. Jestli ne, tak žádejte do zápisu uvést přesně co jste porušila. S postupem paní Zdeny R souhlasím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).