Re: Kdo vymyslel ty slevy na pojistném..
Aha, těch 25% mi uniklo.. zatím jsem jen zběžně proletěl článeček na Verlagu. Díky za upozornění.
Takže při celoměsíční nemoci, neplac. volnu... nic. Bude-li mít zaměstnanec (třeba z důvodu nemoci) vyměřovací základ (obvykle hrubou mzdu) 1000 Kč, bude sleva na něj činit 250Kč.
Re: Kdo vymyslel ty slevy na pojistném..
Já se přidám s dotazem - pokud má zaměstnavatel jednu zaměstnankyni, která ale v průběhu května nastoupila na MD (pracovala až do nástupu), tak si stejně žádnou slevu neuplatní, protože nebude mít v srpnu žádný odvod, od kterého by slevu odečetl, že? Je to logické, ale stejně se raději ujišťuju - ze všech těch podmínek mi brzy začne hrabat...:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
16. 7. 2009 11:35
Větší paskvil už snad opravdu není možno vytvořit...
Jsme s manželkou oba OSVČ na plný úvazek a od srpna se kromě toho necháme zaměstnat ve spřátelené firmě. Celé měsíce budeme mít vykázáno neplacené volno, tedy vyměřovací základ nula Kč.
Výpočet:
(27100-0)*3,3%=895Kč slevy na pojistném za osobu. O těch 1800 měsíčně "zisku" pro zaměstnavatele se nějak podělíme.
Tohle je opravdu cíl tohoto opatření? :-o
(vhodné je taky zaměstnávat dlouhodobě nemocné...)