Přiznání DPH

• (neregistrovaný)

16. 7. 2009 22:34

Prosím o pomoc. V květnu jsme se zaregistrovali k DPH. Udělala jsem přiznání a žádala o odpočet. Koncem června se FÚ ozval,že plátci DPH nejsme. Stala se prý chyba... Po výměně názorů nás zaregistrovali, ale až od července jako čtvrtletní plátce. Samozřejmě,že již v květnu jsme nakupovali zboží a v červnu ho prodávali. Faktury nám odběratelé zaplatili,již v červnu. A teď potřebuji radu
    1) Faktury přijaté bych nechala v účetnictví s DUZP květnovým a červnovým a v přiznání podávaném v říjnu bych si toto DPH nárokovala. Můžu to tak udělat?
    2) co mám, ale udělat s fakturama vystavenýma s DPH v červnu a zaplacenýma také v červnu?? Jsou tři, ale pokud odběratele upozorním, tak mám jistotu,že si od nás už zboží neobjednají. Co s tím? Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 7. 2009 0:22

Zdeněk M (neregistrovaný)

Re: přiznání DPH
      Já si myslím, že byste měli faktury s datem před oficiální registrací DPH zaúčtovat s DUZP až po registraci a uplatnit si odpočet v 1. období kdy se stanete plátci DPH.

• 17. 7. 2009 5:46

Zdeněk M (neregistrovaný)

A ty vystavené, pokud se nedomluvíte s FÚ na opravě registrace tak se obávám, že budete muset opravit.

• 18. 7. 2009 20:30

MM (neregistrovaný)

A ještě navíc odvést DPH (z těch faktur vystavených před registrací) a odběratel si DPH uplatnit samozřejmě nesmí. Parádička.....jeden klient tohle provedl loni a nestačil se pak divit

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).