Ukonč.PPV ve zkušební době při PÚ

• (neregistrovaný)

18. 7. 2009 18:38

Pročetla jsem všechny diskuze a jsem z toho jelen. Prosím, poraďte, zda jsem tomu všemu porozuměla.
    1. Zaměstnavatel chce ukončit PPV se zaměstnankyní ve zkušební době, ale ta je v současné době na nemocenské - dle mého názoru nelze pouze v prvních 14 dnech PN?
    2 Tato zaměstnankyně přinesla nemocenský lístek, kde nebyl zatrhnut žádný úraz - na dalším nem.lístku pro OSSZ však již je označeno, že jde o pracovní úraz - jak postupovat? Je to pracovní úraz nebo nikoliv? Je možné ukončit PPV ve zkuš. době i u pracovního úrazu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2009 13:58

VandaB (neregistrovaný)

Re: Ukonč.PPV ve zkušební době při PÚ
      bod 1) máte správně
      bod 2) dle mého názoru nelze mít na prvním dílu neschopenky žádný úraz a na druhém lístku (pro OSSZ) ho mít zaškrnut. Zavolala bych lékařce, která neschopenku vystavovala jestli si to tam náhodou zam-kyně nazaškrtla sama. Pokud přece jen zaškrtla doktorka, protože jí to zam-kyně sdělila, tak bych si zjistila, jestli zam-kyně ihned po pracovním úrazu toto nahlásila a provedl se s ní zápis o pracovním úrazu (toto musí zam-kyně ihned hlásit) a pokud žádný zápis není vyhotoven ani nebyl nikdo obeznámen, že se zam-kyni stal nějaký pracovní úraz, tak bych jej evidovala jako nepracovní, protože vždycky stejnak záleží na organizaci, zda úraz uzná jako pracovní nebo ne...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).