Re: ukončení prac. poměru, T - ??
Proboha na jakou mateřskou dovolenou, když pracovní poměr skončil ???
Re: ukončení prac. poměru, T - ??
Ale platí, akorát že jí nevznikne nárok na mateřskou dovolenou, protože to je název volna u zaměstnavatele (kterého už nemá). Ale pokud stihne požádat o peněžitou pomoc v mateřství (a začátek pobírání musí stihnout 6 týdnů před předpokládaným dnem porodu) do 180 kal. dnů ode dne skončení prac. poměru, vznikne jí na PPM nárok. Ale musí mít splněnou ještě další podmínku - 270 kal. dnů pojištění ve dvou letech před porodem a tuto podmínku musí mít splněnou ke dni nástupu na PPM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 7. 2009 11:50
Prosím o radu. Zaměstnankyně měla prac. poměr na dobu určitou do 30.4.09. Otěhotněla ještě když byla zaměstnaná, v současné době na neschopence, dále bude navazovat PPM. Oznámení o ukončení prac. poměru již dostala, ale zajímalo by mě kdy jí mám vystavit zápočťák, nevím jestli jsem měla hned, nebo až ukončí nemoc nebo po ukončení PPM, když ty doby nemoci se do zápočťáku píšou. Děkuji