Re: Přesné ukončení neschopenky
Není důvod abyste v den ukončení neschopenky tuto předávala zaměstnavateli. Tu mu máte předat v den, kdy nastupujete do práce. Samozřejmě, že v den kdy jste ještě práce neschopná k vám může přijít kontrola, to že nemáte neschopenku je váš problém. Zaměstnavateli ji máte odevzdat až s nástupem do práce. A zákon nic nemusí obsahovat, jestliže na neschopence máte datum od kdy jste práce schopná, je naprosto logické, že den, kdy vám lékař ukončuje neschopnost stále padá do dnů neschopnosti, takže i poslední den musíte dodržovat léčebný režim a vše s tím spojené.
Re: Přesné ukončení neschopenky
No v tom případě jste si měla pořídit kopii, pro jistotu, kdyby opravdu kontrola přišla. Jinak prostě ten poslední den musíte být doma k zastižení a pak se nemůže nic stát, budete-li doma i bez neschopenky, kontrola si bez problémů ověři, že jste lístek dala zaměstnavateli. Horší by bylo, kdyby vás doma nezastihla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 7. 2009 22:27
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla, kdy přesně končí dočasná pracovní neschopnost.. Zákon toto neobsahuje.
Spíše mi jde o to, zda může přijít kontrola i po odevzdání rozhodnutí o ukončení neschopnosti zaměstnavateli, nebo-li v den ukončení neschopnosti. Např. zítra mám ukončenou neschopnost, dnes jsem dostala rozhodnutí o ukončení a odevzdala zaměstnavateli. Může mi ještě zítra přijít kontrola? Dle zákona se mám případné kontrole prokázat neschopenkou, ale už jí nemám..
Děkuji za odpověď