Re: Dovolená při změně zaměstnavatele
Tak to je špatně, pokud vám PP navazovaly bez přerušení na sebe , uplatní se uplatní § 212 ZP kde je jasně stanoveno:
3) Poměrná část dovolené přísluší v délce jedné dvanáctiny též za kalendářní měsíc, v němž zaměstnanec změnil zaměstnání, pokud skončení pracovního poměru u dosavadního zaměstnavatele a vznik pracovního poměru u nového zaměstnavatele na sebe bezprostředně navazují; zaměstnanci přísluší v takovém případě poměrná část dovolené od nového zaměstnavatele.
Krátit dovolená by se mohla ještě v případě, že neodpracujete alespoň 100 dnů pro nemoc, neplacené volno a pod.
Okažte účetní na zákoník práce, ať si ho prostuduje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 8. 2009 8:04
Dobrý den, ukončila jsem PP u bývalého zaměstnavatele 11. 1. 09 (tam mi nárok na ŘD nevznikl). 12. 1. 09 jsem nastoupila k nynějšímu zaměstnavateli a mzdová účetní mi spočítala, že mám nárok na 18,5 dne ŘD. Opravdu si připadám o ošizená o 1,5 dne ŘD, když bez přetržky pracuji stále..... Vlastně nemám splněný ani zákonný nárok, který činí 20 dnů. Děkuji za bližší informace.