Re: zase ty slevy na pojistném
No já mám jiný /poněkud pro Vás nepříznivější/ pohled.
Jedná se o zaměstnání malého rozsahu /ZMR/ nebo ne? Když se jedná o ZMR, nemá nárok vůbec.
A jestli se jedná o ZMR zjistíme z toho, zda má zaručen příjem větší než 2000 Kč /měsíc.
Tedy fakta : 1,5 hodiny denně v režimu 5-ti denní pracovní týden není nikdy více než 23 prac. dnů, což je maximálně
23*1,5*55 = 1897,5 Kč.
Zaměstnanec nemá zaručen příjem větší než 2000 Kč, jedná se o ZMR, na žádnou slevu nárok není i v měsících, kdy přesáhla příjem 2000 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 8. 2009 12:40
Dobrý den, mám velký problém. Máme zaměstnanou uklízečku na 1,5hodin. úvazek denně. smlouvu má jako dohodu o pracovní činnosti.
Její vym. základ od ledna do června se pohyboval v rozmezí od 2.900 do 3.600 a v červenci jen 1.500 Kč,protože ji ubyla práce. chtěla jsem se zeptat zda bude zahrnuta do slev na pojistném když za červenec nebylo odvedeno soc. pojistné, na hodinu má 55 Kč. pomůžete mi prosím. děkuji