Re: DPN na konci zkušební doby
Pájo, klídek, ona paní zřejmě vůbec neví, co slovo "výpověď" znamená, že jej nelze používat v případě, kdy "myslí" zrušení pracovního poměru. Ono totiž každé slovo v pracovně právní problematice něco znamená a nese s sebou určité následky.
Je to tu denně a lidé jsou opravdu nepoučitelní. Ale doufám, že opět vynadají nám. Já ale být tím pracovníkem, jestli tam opravdu bylo uvedeno slovo "výpověď", tak bych trvala na 2 měs. výpovědní lhůtě. To by se odpovědný pracovník divil.
Pardon, pardon.
Na té výpovědi trvám - viz. ZP § 66, kde je jasně napsáno, že zaměstnavatel pouze musí písemně oznámit a to 3 dny předem, že ukončuje se zaměstnancem pracovní poměr ve zkušební době. Pokud zaměstnanec, ale onemocní přede dnem ukončení,nemůže s ním pracovní poměr ukončit a zkušební doba se prodlužuje o dny pracovní neschopnosti.
>>>>>
>>>>>Ve zkušební době může zrušit pracovní poměr jak
>>>>>organizace, tak zaměstnanec a vůbec k tomu není
>>>>>potřeba
>>>>>podpisovat výpověď.
>>>>prosímVás přečtěte si dotaz a pak to rozebírejte.
>>>
>>>Pardon, pardon.
>>>Na té výpovědi trvám - viz. ZP § 66, kde je jasně
>>>napsáno, že zaměstnavatel pouze musí písemně oznámit
>>>a
>>>to
>>>3 dny předem, že ukončuje se zaměstnancem pracovní
>>>poměr ve zkušební době. Pokud zaměstnanec, ale
>>>onemocní
>>>přede dnem ukončení,nemůže s ním pracovní poměr
>>>ukončit
>>>a zkušební doba se prodlužuje o dny pracovní
>>>neschopnosti.
>>
>>píšete už nesmysly,kupte si ZP a studujte, každé
>>slůvko má svůj význam ,ale to asi pro Vás není
>>podstatné.
>>Kde jste třeba vyčetla, že MUSÍ písemně oznámit? To
>>v
>>§ 66 vůbec není.
>NENÍ TAM MUSÍ ALE MÁ BÝT str. 134ZP
jistě, to Vy píšete takové blbosti v odpovědi výše, mne poučovat nemusíte,já jsem Vás naopak upozorňoval, že píšete nesmysly.
>
>
Promiňte, špatně jsem se vyjádřila: zaměstnanec podepsal zrušení ve zkuš.době (vzešlo od zaměstnavatele),ale den před úrazem, což není v době prac.neschopnosti. Platí přesto ustanovení §66? Nebo platí situace jako při rozvázání PP dohodou, kdy náhradu mzdy zc od zaměstnavatele neobdrž, neboť náhrada mzdy náleží jen za dobu trvání pracovního poměru, proto nemůže být v době prvních čtrnácti dnů nemoci v ochranné lhůtě poskytnuta. ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 8. 2009 9:09
Prosím o vysvětlení: zaměstnanec PODEPSAL výpověď ve zkuš.době v pátek 29.5. s termínem ukončení k 31.5. (neděle). V sobotu 30.5. se mu stal úraz. Má nárok na náhradu mzdy zaměstnavatelem na celých 14 dní ?? a prodlužuje se mu zkušební doba??? Předem děkuji za odpověď.