Re: Ukončení studia a výživné
Tak se neposuzuje penzijní připojištění. Ke stavebnímu spoření viz §11 odst. 8 zákona č.111/2006 Sb.:
"Možnost zvýšení příjmu z uzavřeného stavebního spoření se posuzuje až po uplynutí 6 měsíců, za které byla vyplacena dávka, pokud nárok na tuto dávku trvá; v případě, kdy by výše částky, která by byla pro účely zvýšení příjmu zrušením stavebního spoření získána, byla vyšší než desetinásobek částky životního minima společně posuzovaných osob, se k této možnosti zvýšení příjmu přihlíží ihned."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 8. 2009 9:50
Dobrý den,
prosím o radu, jak je to s ukončením placení výživného po ukončení studia. Ty názory tady na internetu nejsou bohužel jednotné. Dcera ukončila studium VŠ letos v červnu, nebyla v evidenci ÚP, v červenci si sháněla zaměstnání, což se jí povedlo a od srpna nastoupila. Bývalý manžel výživné zaplatil naposled v červenci, ale já jsem nezaměstnaná, nebereme žádné dávky (až tento měsíc asi 3000,- na bydlení, bylo mi řečeno, že dcera má uzavřené stav.spoření - na kterém má pár tisíc,tak ať ho zruší, že se můžeme živit z toho), dcera dostane první výplatu až v půlce září, tak bych chtěla vědět, zda v tomto případě by neměla nárok na výživné i v srpnu?