Re: DPH z obědů strhávané zaměsnancům_sp
Správně musíte DPH odvést v měsíci, kdy byly poskytnuty obědy.To že neni "vyrovnané stržené" přece nevadí. Já mám předpis na dod. fakturu
527/321
335/321
343/321
a interním dokladem 335/343 - takhle je DPH odvedeno v termínu i když nejsou obědy uhrazeny.
Děkuji, přesně tak jsem si to myslela, chtěla jsem to raději ověřit. Nicměně to, že v jiných měsících odvádím DPH z částky vyšší (tedy stržené zaměstnancům) než nám fakturuje společnost... to jsem ověřovala u daňové poradkyně. Nebo Vám se částka, kterou strháváte zaměstnancům a částka, kterou Vám fakturují, rovnají?
Zlatka
My máme ještě významný příspěvek zaměstnavatele, takže odvádím DPH méně i když nakupuji s 9% a prodávám s 19%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 8. 2009 7:41
Dobrý den všem a prosím o radu ohledně DPH z obědů, které si platí zaměsnanci. Máme jídelnu a jídlo (hotové) nám dodává společnost, která toto fakturuje 1x měsíc. DPH odvádím vždy z částky, kterou strháváme zaměstnancům za obědy. Vždycky to zatím byla větší částka, než kterou nám vyfakturovala společnost (je to v zaokrouhlení-částky jsou zaokr.nahoru a v tom množství obědů to udělá velký rozdíl). Jenže teď nastala situace, kdy nám vyfakturovali více než my zaměstnancům strhli. Je to z důvodu, že jsme museli uzavřít o týden dříve mzdy a o ten týden strhneme zaměstnancům částku za obědy až v následujícím měsíci. Takže moje otázka zní: odvedu DPH z částky, kterou jsme skutečně srazili zaměstnancům nebo z částky, kterou nám společnost vyfakturovala? Samozřejmě zde mluvím o 45%, kterou si zaměstnanec platí...
Předem moc děkuji za příspěvky!