Re: dovolená po MD
Nemáte žádat o vyplacení dovolení, ale o její čerpání (nevím, jak jste ty žádost zformulovala). Pokud jste požádala o čerpání řádné dovolené tak, aby bezprostředně navazovala na MD, tak máte nárok vyčerpat celých 20 dní. A o rodičovskou dovolenou požádat tak, aby bezprostředně navazovala na řádnou dovolenou a určit její délku (nejdéle do 3 let dítěte).
Re: dovolená po MD
Ano. Ale vždy se posuzuje konkrétní případ, takže záleží na tom, zda ve Vašem případě nebyla třeba nemoc před mateřskou, od kdy do kdy trvala MD apod. A také musíte brát v úvahu, že o tom, zda si může vyčerpat před MD dovolenou, rozhoduje pouze zaměstnavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 8. 2009 9:37
Dobrý den,
od 6.2. do 20.8. jsem byla MD. Nyní jsem požádala zaměstnavatele o vyplacení dovolené a poté o rodičovskou dovolenou. Nebyla jsem do 6.2. nemocná. Mám nárok na plnou dovolenou tj. na 20 dní?
Děkuji za radu