Re: Pravděpodobný výdělek
Těžko vám tady dnes někdo vypočítá, jak vám bude stanoven pravděpodobný výdělek pro nárok na dovolenou, kterou stejně budete čerpat pravděpodobně až příští rok, po ukončení MD.Proč jste tedy podepisovala dohodu o ukončení PP a ještě pravděpodobně bez nároku na odstupné?
Re: Pravděpodobný výdělek
Nejdřív jsem se bránila, ale bylo mi řečeno, že firma bude zřejmě zrušena, a že si zavřu cestičku do firmy B. Dávat odstupné v naší firmě není zvykem a nechtěla jsem si dělat se šéfem zle, když už to mám za pár. Moc dobře vím, že se nás zaměstnanců elegantně zbavili, aby nemuseli vyplácet odstupné. Je to vážně těžké popisovat, ale všichni jako ovečky podepsali s tím, že máme nízké základy. Ostatně tak to bylo nastaveno i ve firmě A, s tím, že platy byly vždycky daleko vyšší někdy až 3-násobné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 8. 2009 13:59
Dne 16.9.2009 nastupuji na mateřskou, která bude končit 30.3.2010. Jsem zaměstnaná u zaměstnavatele A, ale podepsala jsem dohodu o skončení pracovního poměru k 30.9.2009 a zároveň mám sepsanou pracovní smlouvu s nástupem od 1.10.2009 se zaměstnavatelem B. Za dobu mateřské dovolené mi vznikne u zaměstnavatele B nárok na dovolenou za rok 2009 5 dní a za rok 2010 20 dní. Jaký bude můj pravděpodobný průměr na dovolenou, když ve smlouvě mám: "základní mzda: 8200,- Kč/měsíc s garancí minimálního mzdového tarifu dle pracovního zařazení v návaznosti na příslušné právní normy". Pracuju jako mzdová účetní a tak myslím, že spadám do tarifního stupně č.7 kde je 10710,- Kč za měsíc. Je to pro mě značně nevýhodné, protože v tuto chvíli mám průměr na dovolenou 893,- Kč/den. Budu vděčná za všechny reakce. Předem díky.