Re: Zkušební doba
Ano, pracovní poměr byl zrušen ve zkušební době. Pošlete mu to ještě písemně s tím, že mu bylo zrušení předáno 21.8. spolu s doklady - potvrzení o zaměstnání atd. Pracovní neschopnost vznikla v ochranné době, náhradu platit nebude, až od 15-tého dne bude mít případně nárok na nemocenské dávky od OSSZ.
Re: Zkušební doba
Pokud máte svědky, kteří dosvědčí, že mu zrušení bylo 21.8. oznámeno (dokonce předáno písemně), sepište o tom záznam, nechte podepsat a je to. 21. 8. mu skončil jeho pracovní poměr, vystavte potvrzení o zaměstnání. Náhradu za nemoc mu platit nebudete, až od 15. dne nemoci by mu hradila sociálka nemocenskou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 8. 2009 20:29
Zaměstnanci jsem 21.8. předala ukončení pracovního poměru v zkušební době k 21.8., on si to přečetl a hodil to po mě, že nic podepisovat nebude. Byli u toho i další 2 zaměstnanci, kteří mi to podepsali, že to odmítl podepsat. Můžu s ním ten den toho 21.8. ukončit pracovní poměr? Do práce nepřišel a poslat od 24.8. neschopenku.