Re: Sleva na pojistném srpen 2009
Pracovník, který nastoupil v srpnu a zároveň v srpnu odešel- na něj sleva není.
Za pracovníka, jenž nastoupil v květnu náleží sleva za 6-8 měsíc za předpokladu, že se nejedná o zaměstnání malého rozsahu a PP byl na dobu určitou. Pokud byla dána výpověď, sleva nenáleží od měsíce, kdy byla podána.
Děkuji a ještě jeden dotaz prosím u pracovníka, který taktéž nastoupil v srpnu a jeho PP stále trvá smlouva je uzavřena na 1 rok se zkušební doubou 3 měs. Děkuji moc za info a prosím zda mi můžete poslat i odkaz na stránky kde bych toto vyčetla, abych nemusela obtěžovat a měla přehled. Přeji hezký zbytek dne:-)
>>>>Dobrý den prosím zda mi může někdo poradit,jak je to
>>>>se slevouna soc.poj. na zaměstance,který nastoupil
>>>>3.8.2009 a
>>>>ukončil pp 20.8.2009l ze ji uplatnit, za tento
>>>>měsíc??? A jak to bude se zaměstnancem který nasoupil
>>>>04.05.
>>>a ukončil pp 31.8.2009?
>>>Moc děkuji za odpověď
>>
>>Pracovník, který nastoupil v srpnu a zároveň v srpnu
>>odešel- na něj sleva není.
>>Za pracovníka, jenž nastoupil v květnu náleží sleva
>>za
>>6-8 měsíc za předpokladu, že se nejedná o zaměstnání
>>malého rozsahu a PP byl na dobu určitou. Pokud byla
>>dána výpověď, sleva nenáleží od měsíce, kdy byla
>>podána.
>
>Děkuji a ještě jeden dotaz prosím u pracovníka, který
>taktéž nastoupil v srpnu a jeho PP stále trvá smlouva
>je uzavřena na 1 rok se zkušební doubou 3 měs. Děkuji
Pokud je PP od 1.8.(ikdyž to byla sobota) sleva náleží již za srpen. Pokud však byla smlouva uzavřena jinédo data než prvního- např. od pondělí 3.8., sleva za srpen nenáleží, náležet začne od září. PP musí být vždy od prvního v měsíci, jinak náleží až od následujícího měsíce.
Já jsem byla na školení a mám brožuru mzdové účetní č.6. Ale klidně se ptejte, pokud nebudete vědět.
>moc za info a prosím zda mi můžete poslat i odkaz na
>stránky kde bych toto vyčetla, abych nemusela obtěžovat
>a měla přehled. Přeji hezký zbytek dne:-)
Ano, pochopila jste dobře. Vždy je podmínka pro uplatnění slevy, že se nesmí jednat o zaměstnání malého rozsahu a pracovní poměr musí být uzavřený na dobu delší než 3 měsíce- stačí když bude uzavřený na 3 měsíce a 1 den a je podmínka splněna. U mimořádné slevy (ta je za 1.-7. měsíc) musí vždy ještě PP trvat k 31.8., jinak sleva nenáleží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 8. 2009 16:06
Dobrý den prosím zda mi může někdo poradit,jak je to se slevou na zaměstance který nastoupil 3.8.2009 a ukončil pp 20.8.2009lze ji uplatnit, za tento měsíc???
Děkuji za odpověď