Re: ZMR-cože?
Zaměstnání malého rozsahu je dáno příjmem - nižším než 2000 Kč.
Tj. je-li sjednán příjem 25 000, a zaměstnanec je skutečně dostane, tak je účasten nem. poj. Pokud by neměl v některém měsíci příjem (příp. měl nižší než 2000), musíte ho odhlásit a pro daný měsíc je to ZMR.
Re: ZMR-cože?
Dobrý večer ,
souhlasím s vámi jen na půl. Domnívám se, že pokud je ve smlouvě uveden příjem 25 000,- tak se o ZMR nejedná a to ani v měsíci kdy příjem bude nižší než 2000. ZMR se posuzuje podle toho, co máte uvedeno ve smlouvě a ne měsíčně. Takto mi to vysvětlila paní ze sociálky.
Přidá se k mému názoru ještě někdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 8. 2009 17:44
Tak si to tu čtu, co je, a co není ZMR a kulím oči!!
Hlavně jsem se řídila při identifikace ZMR jestli je příjem nad, nebo pod 2000 Kč, asi to bylo špatně!!
Máme DPČ u jednoho zaměstnance od r 2008, (doba neurčitá, příjem je sjednán měsíčně 25.000 Kč, ALE je zde ta blbá věta, že prac.doba je stanovena max.20 hodin týdně, tzn. 4 hod. denně). Já blbka jsem tohle na začátku roku přehlédla, a hlavně jsem se řídila tou velkou odměnou. Takže jsem si myslela, že je nejedná o ZMR a tímpádem jsem to neohlásila na OSSZ, aby si ho odhlásily z NP. Co teď? Jedná se OPRAVDU o ZMR???? Nesmím uplatnit slevy?? A co když zaměstnanec onemocní??