Znovu odstupné

• (neregistrovaný)

2. 9. 2009 14:12

Může být vyplaceno odstupné při rozvázání pracovního poměru dohodou bez udání důvodu? V předchozím dotazu bylo uvedeno. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 9. 2009 14:28

VH

Re: znovu odstupné
      Ještě jednou - rozhoduje faktický stav, nikoliv okolnost, zda je důvod rozvázání PP v dohodě zmíněn. Důvod se do dohody uvádí jen v případě, že zaměstnanec o to požádá.

• 2. 9. 2009 15:45

beta (neregistrovaný)

Může být takto ?
      Ukončení PP dohodou - důvod rozvázání PP se uvádí v případě, že o to zaměstnanec požádá.
      Výpověď § 52 c) - důvod se uvádí v ž d y , tzn. nestačí uvést "jen" § 52c), ale s odvoláním na § 50 odst. 4) vymezit přesně a zdůvodnit.

• 2. 9. 2009 16:02

VH

Nerozumím, proč zmiňujete výpověď, když dotaz byl na dohodu. To je samozřejmé, že KAŽDÁ výpověď ze strany zaměstnavatele musí být zdůvodněna.

• 2. 9. 2009 17:01

beta (neregistrovaný)

Neuvědomila jsem si, že bych vás tím mohla splést, já si to chtěla jen ujasnit, protože se zde hovořilo o nadbytečnosti, sice šlo o dohodu, ale pro ujasnění (pro mě) jsem zmínila rozdíl v dohodě v souvislosti s nadbytečností a výpovědí propokud firma propouští všechny z-ce pro nadbytečnost, ale neruší se, nedojde k výmazu z OR, bude existovat dál, ale bez zaměstnanců - jak definovat důvod výpovědi. V případě nadbytečnosti-zrušení místa,jsem používala formulku: Vaše nadbytečnost vyvstala poté, kdy představenstvo ..., s.r.o. rozhodlo dne ....o snížení stavu zaměstnanců společnosti v .... za účelem zvýšení efektivnosti práce. V důsledku tohoto rozhodnutí a následného výběru ze strany Vašeho vedoucího se ruší rovněž Vaše pracovní místo ............ a stáváte se nadbytečnou. S tím jsem si zatím "vystačila", ale když fa dává výpovědi všem z-cům dle § 52 c), těžko mohu napsat za účelem zvýšení efektivnosti práce .... jak byste to prosím formulovala? Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).