Re: ZMR? u DPČ
Souhlasím s odpovědí mzdové, jen dodávám, pokud opravíte Oznámení na OSSZ jako ZMR, na tuto DPČ nebudete moci uplatňovat žádné slevy, ani řádnou, ani mimořádnou, a to i v případě, že bude zúčtován v měsíci rozhodný příjem 2000 a více a účast na pojištění vznikne. Pro OSSZ je to jednou ZMR a tak s tím musíte pak ohledně slev i zacházet, tzn. bez možnosti uplatnění slev na pojistném na SZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 9. 2009 11:50
Tak ať čtu jak čtu , tak se do toho totálně zaplétám.
Čili mám dotaz.
Zaměstnanec je student VŠ, má sepsanou od 1.7.2009 DPČ kde je uvedeno : dohoda od 1.7.-31.12, Rozsah práce se sjednává na max. 20hodin týdně, odměna ve výši min.80Kč/hodinu.
V měsíci červenci vydělal přes 10.000
V měsící srpnu pouhých 1.000
Z toho co jsem vyčetla to ZMR je, protože je udaná doba max.20h/týdně a mzda hodinová, ale není uvedeno že to musí odpracovat. To je jasný.
Z 10.000 se SP a ZP odvedlo - to je taky jasný
z těch ale 1.000 se odvede, nebo ne?? Sociální ne, ale co zdravotní? Program mi píše že ano?
A slevy na pojistném u tohoto zaměstnance?
Pokud má někdo nějaký návrh jak upravit papírově tuto DPČ tak sem s ním. Protože je to opravdu jen o slovíčkách sepsaných na papíře.
Bohužel ale v přihlášce na OSSz mám zaškrtlé u zaměstnání malého rozsahu - že není. Co s tím?
Snad jsem to napsala srozumitelně. Děkuji