Střídavá péče - daňové zvýhodnění

• (neregistrovaný)

9. 9. 2009 13:21

Dobrý den, chtela bych se zeptat, jak je to pri uplatnění daňového zvýhodnění při střídavé péči o děti. Mam tu zaměstnance, který mi přinesl papír od zaměstnavatele bývalé manželky, že ona je na MD a neuplatňuje si od března 2009 daňové slevy na deti. Mužu já mu tyto slevy uplatnit ted za srpen a v ročním zúčtování i za zbylé měsíce od března.
    Díky za odpověd.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 9. 2009 13:24

vv (neregistrovaný)

Re: Střídavá péče - daňové zvýhodnění
      Záleží na tom ,kdo měl dítě zrovna v péči / ve společné domácnosti /. To, že matka dítěte neměla z čeho uplatnit, pokud měla dítě ve své péči / společné domácnost /, má smůlu.

• 9. 9. 2009 14:14

zuz (neregistrovaný)

Oni ho mají v péči střídavě, tzn. že týden je u matky, týden u otce nebo 14 dni u matky, 14 dni u otce, atd. Myslim, ze tohle na uplatneni danoveho zvyhodneni nema vliv, jak jsem se docetla, ale opravdu nevim, jak postupovat. diky

• 10. 9. 2009 5:47

vv (neregistrovaný)

Já mám zrovna taky takového zaměstnance, ale ti mají střídavou péči po půl roce a vždy doloží potvrzení. Tedy půl roku matka, půl roku otec. Takto se dohodli a bylo uvedeno v rozsudku.
      Pokud střídají týden, nebo čtrnáct dnů, ověřila bych si co je v soudním rozhodnutí. Slevu v měsíci dělit nelze a pokud by se nemohli ani dohodnout, tak bych je na konci roku poslala na finanční. Tak nám to radili i na školeních.

• 11. 9. 2009 13:00

Anna (neregistrovaný)

Opravdu je lepší to nechat na roční zúčtování nebo daňové přiznání. Pro měsíční slevy se vždy zkoumá stav na počátku měsíce a to je při střídání po týdnech trochu problém, protože to teoreticky může vyjít pokaždé na stejného rodiče...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).