Re: Prosím vzájemný zápočet 3 stran
Důvodem zápočtu - firmy A a B = jedni majitelé, obě firmy spolupracují s firmou C. Firma C kompenzuje z důvodu finanční krize, nemá na úhradu svých závazků vůči firmě B, firma A nemá dostatek peněžních prostředků na úhradu závazků vůči firmě C
Re: Prosím vzájemný zápočet 3 stran
Vždyť píšete, že firma A zaplatí firmě B z bankovního účtu.
Když zaplatí firmě C, které dluží, pak firma C může zaplatit
z přijatých prostředků firmě B. Do zápočtu je možno zahrnout
jen vzájemné pohledávky. Ve Vašem případě se jedná asi o postoupení pohledávek.Pokud nemáte jistotu, že firma C
zaplatí firmě B, měly by se dohodnout na postoupení pohled.
Vyhledejte si zde heslo "postoupení pohledávek".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 9. 2009 14:44
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na zápočet 3 stran.
Zpracovávám účetnictví firmě A a B. Firma C (ne moje) vytváří zápočet 3 stran.
Firma A dluží firmě C, firma C dluží firmě B.
Jak mám postupovat v účetnictví?
je správný postup - firma A uhradí nyní závazek na účet firmy B (dokladem zaslání na jinou firmu bude vzájemný zápočet od firmy C),
firma B zaúčtuje -
378/379, 379/311 - zápočet s firmou C a poté úhradu od firmy A 221/378.
Kolegyně přede mnou řešila vzájemné zápočty následovně: vystavovala faktury z firmy B do A a tímto kompenzovala. Podle mého žádná fakturace nemusí být, stačí když mám zápočet 3 stran, a je mi jedno na jaký účet firma platí?nebo vše chápu špatně.
předem děkuji a přeji hezký víkend