Re: Odstoupení od kupní smlouvy
Záleží na tom, zda jste vůz koupil od autobazaru, nebo zda byl autobazar jen zprostředkovatelem prodeje. Jinak tento dotaz patří spíš do spotřebitelské poradny nebo se obraťte na Sdružení obrany spotřebitelů. Pomáhají také Černé ovce nebo Občanské judo.
Re: Odstoupení od kupní smlouvy
Ve velkem technickém průkaze byl psaný majitel autobazaru-Martin Jambor.Měl bych eště jeden dotaz-zda běží 30ti denní lhůta ve které má možost dát opravit tyto závady i když mě to původně odmítl a po jejím uplynutí můžu uplaťnovat nárok na vyplacení peněz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 9. 2009 16:49
Zakoupil jsem auto v autobazaru,podepsal kupní smluvu s uvedeným stavem vozu,třetí den po koupy se však začali objevovat skryté závady o kterých ve smlouvě neni ani zmínka-na základě těchto skrýtých závad sem kontaktoval autobazar,kde jsem požadoval opravu na jejich vlastní náklady(což mě umožňuje zákon)-bylo mi řečeno že vůz je teď můj a tudíž ať si nechám sám na vlastní náklady zjistit závažnost závad a pak že se mnou možná budou komunikovat.Na tohle sem jim oznámil že budu zvažovat odstoupení od smlouvy-v tu chvíly sem se dočkal pouze odmítnutí.14 dní od koupě sem jel auto vrátit s dokladem o odstoupení od smlouvy(doklad byl sepsán za pomoci právníka)-prodejce mě odmítl,že na to nemá právo že musí majitel,majitel se samozřejmě nedostavil.Právní rada zněla že nemusim mít podpis o převzetí vozu autobazarem,že stačí doklad o odstupení a svědek-měl sem dva svědky a eště mam audio i video záznam z daného jednání a převzetí vozu prodejcem autobazaru jako důkaz.Majitel mě eště ten den kontaktoval s tim,že ode mě nikdo vůz nepřevzal a že stojim na soukromém pozemku a vůz nechá odtáhnout na placené parkoviště na mé jméno z kupní smlouvy a na mé náklady-celý rozhovor s majitelem mam též nahraný.Má na něco tového právo a mam se obávat že mi od někud přijde faktura?A nebo je chování majitele autobazaru v rozporu se zákonem a nemusim se ničeho takového obávat.Děkuji moc za radu