Re: minimální mzdové tarify
jestliže s premiemi dodržíte hranici min. mzdy pro přísl.skupinu prací, tak jste zam-ce nepoškodili, takže nevidím problém, ale musíte napravit ty výše hodinových mezd, jestli to máte ve mzd.výměru nebo předpisu, tak ihnede novelizovat, pokud to máte sjednáno ve smlouvě, ihned napravit dodatkem.
Re: minimální mzdové tarify
>>>S hrůzou jsem zjistila, že máme špatné minimální
>>>mzdové tarify (převzala jsem účetnictví), třeba př.
>>>62,10
>>>Kč má být 64,70 Kč - měsíčně 10 800,-- Kč.
>>>Do měsíční HR se vejdem, protože mají všichni prémie.
>>>Co mi hrozí ?? A podle jakého §?
>>>Děkuji Dája
>>
>>jestliže s premiemi dodržíte hranici min. mzdy pro
>>přísl.skupinu prací, tak jste zam-ce nepoškodili,
>>takže
>>nevidím problém, ale musíte napravit ty výše
>>hodinových
>>mezd, jestli to máte ve mzd.výměru nebo předpisu, tak
>>ihnede novelizovat, pokud to máte sjednáno ve
>>smlouvě,
>>ihned napravit dodatkem.
>
>Dodatkem výše hodinového tarifu 64,70 Kč nebo měsíční
>tarif?
Záleží na tom, jakou mzdumáte stanovenu- zda hodinovou nebo měsíční, podle toho ji upravte.
>
>Kolik nám hrozí penále pokud jsem někde udělali chybu?
>
>Děkuji moc, trochu jsem se uklidnila. Dája
Neděste se, podstatné je, že jste nepoškodili zaměstnance, když tu zaručenou s premiemi měli jistou.To že to někdo zkonil před Vámi, Vám může třeba vytknout kontrola z OIP, ale podle mne Vám nehrozí nic.Navíc jste to nepravili, takže buďte klidná. To víte, když to někdo chce dělat poctivě a dodržovat příslušné předpisy, tak se stane, že narazíte na kůpu blbostí, které udělal někdo jiný a nezbývá Vám nic jiného, než napravovat.
Hlavu vzhůru a výše k lepším zítřkům.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 9. 2009 10:18
S hrůzou jsem zjistila, že máme špatné minimální mzdové tarify (převzala jsem účetnictví), třeba př. 62,10 Kč má být 64,70 Kč - měsíčně 10 800,-- Kč.
Do měsíční HR se vejdem, protože mají všichni prémie. Co mi hrozí ?? A podle jakého §?
Děkuji Dája