Re: jak zaměstnat aby byla nemocenská
Nemocenské pojištění vzniká faktickým nástupem do zaměstnání. Vzhledem k tomu, že je stále v pracovní neschopnosti, nemůže ji toto pojištění vzniknout. A i kdyby ji lékař uznal práce schopnou a poté opět práce neschopnou nárok na nemocenské dávky by neměla z důvodu vyčerpání podpůrčí doby.
Tento postup by ani nebyl v souladu se zákonem, neboť by se jednalo o účelový pracovní poměr za účelem vylákat nemocenské, což je trestné dle zákona.
Re: jak zaměstnat aby byla nemocenská
Díky za rady, já se taky divím, sestra mlží, asi mi neřekla všechno. Celá rodina do toho kecá, každý je chytrý, ale jak to asi je, ale stoprocentně nevíme nikdo nic.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2009 9:15
Prosím o radu zkušené, sestra je dlouhodobě nemocná, a již déle než rok. Nedostává již nemocenskou. Zaměstnala bych ji u sebe ve firmě, aby zase nějakou nemocenskou dostala a mám několik otázek,
1.jak dlouho zaměstnávat, aby nemocenskou dostala
2. a kolik ji mám dát plat, aby ji měla co nejvyšší
3. Jak jsem našla nějaké tabulky, kde se to počítá, vidím že se vyměřovací základ krátí, tím víc čím je vyšší, a nemáte někdo nějaké tabulky, kde by to bylo pěkně vidět - kolik zaplatím na soc. a zdravotním.
díky moc