Re: Vysetreni nebo osetreni
Kolektivní smlouva ani vnitřní předpis nemohou v tomto směru zaručovat méně než zákonná úprava. Spíše jde o to, zda příslušné zdravotnické zařízení je ve smluvním vztahu ke zvolené zdrav. pojišťovně, zda vyšetření nebo ošetření nebylo možné provést mimo pracovní dobu apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 9. 2009 10:06
Dobry den,
mam takovy "problem".Potrebovala jsem ze zamestani odejit k lekari.Ma smenova vedouci mi rekla,ze podle noveho Zakoniku prace mam narok na lekare 2hod. a ze zbylou 1,5hod.,ktera mi zbyvala do konce sichty si musim napracovat.Cetla jsem nove VN č.590/2009 sb. a tam se nikde nepise o tom ze mam narok pouze na 2hod. Je tam uvedeno,ze pracovni volno se poskytne na dobu nezbytne nutnou.Neresim ted nahradu mzdy.Jen mi jde o princip,jestli si kazdy zamestnavatel muze dobu nezbytne nutnou urcit sam??Jelikoz me to tedy z tohoto narizeni tak neprijde.Kolektivni smlouva se odkazuje na Zakonik prace,takze v te take nic uvedeno neni.Poradte mi prosim,jestli jednaji v rozporu se Zakonikem prace,nebo nikoli.Dekuji