Vedlejšák

• (neregistrovaný)

30. 9. 2009 16:41

Prosím Vás mám tzv. dříve vedlejší pracovní poměr, dnes je to pracovní poměr druhý a paní majitelka mi dnes dala výpověď... s tím,že nic sepsáno spolu nemáme, tak mi nic nenapíše..
    Mám nárok na papír, tzv. výpověď, kde si budu přát uvedení důvodů a dle toho také odstupné?
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 9. 2009 16:48

pája

Re: Vedlejšák
      z PP, jak píšete, kdysi vedlejšího, dnes řádného PP( i když třeba na zkrácený PÚ) Vám vyplývají stejná práva a povinnosti jako z dalšího PP. Nevím, ja je možné, že nemáte nic sepsáno, ale to nic nemění na situaci, že jste pracoval, pobíral za to mzdu a tudíž ukončení PP může být provedeno pouze zákonným způsobem. Když výpověď, tak písemná.Když důvody s n árokem na odstupné, tak odstupné.

• 30. 9. 2009 16:53

Akim (neregistrovaný)

Prosím Vás já mám smlouvu, ale ta paní byla a je dnes jak buldozer... řekla,že důvod je,že mám ještě jinou práci a tudíž ji nejsem plně k dispozici a oddána..ale o mém prvním pracovním poměru paní majitelka věděla..
      Jinak Vám moc děkuji

• 30. 9. 2009 16:56

pája

já jsem z dotazu vyrozuměl, že nemáte nic sepsáno- tedy pr.smlouvu, takže se vůbec nebojte, máte věškeré nároky dle ZP jako každý druhý.

• 30. 9. 2009 17:22

xy5

pokud máte smlouvu na PP, potom máte nárok dle ZP ( odstupné, pokud byste byl nadbytečný, výpovědní lhůta 2 měs. apod.)
      pokud ale máte sjednanou DoPČ, potom je výpovědní lhůta 15 dnů, není nárok na odstupné

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).