Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

1. 10. 2009 10:32

Prosím o radu, uzavírám s pracovníkem dohodu o provedení práce . Pracovník nastoupí od 8.10. do 18.12. jako prodavač. Počet prac. hodin nepřesáhne 150 hodin. Stačí do druhu práce uvést prodavač textilu , nebo je nutné bližší určení druhu práce?
    Jestli jsem to dobře pochopila tak soc. ani zdr. neplatím, ani nikde nic nehlásím. Zaměstnanec má podepsané prohlášení u jiného zaměstnavatele, takže po vyplacení mzdy odvedu srážkovou daň ve výši 15% na účet Fú. Dosud jsem platila za zaměstnance zálohovou daň, musím se nějak registrovat pro placení daně srážkové a v jaké lhůtě?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2009 10:50

Soňa2 (neregistrovaný)

Re: dohoda o provedení práce
      DPP se sjednáva na nějakou dobu do 150 hod jak píšete a k nějaké konkrétní práci, úkolu. Nevím zda Vám vypomáha třeba po sobotách, nebo odpoledne, nebo jak máte domluvenou prac. dobu když ho přijímáte jako prodavače. Trošku bych ten prodej spcifikovala jak píšete uvest bliží určení práce.
      Srážkovou daň je potřeba registrovat na FU, mysím že do 8 dnů.

• 1. 10. 2009 10:56

Zlatka (neregistrovaný)

Srážkovou daň odvádíte do odměny 5.000,- od 5.000,- zálohovou, i když nemá podepsané prohlášení poplatníka.

• 1. 10. 2009 11:08

Dáša (neregistrovaný)

Odměna bude činit za celé období 7500,- Kč , vyplacena bude v prosinci. Takže zálohová, nebo se to bere měsíčně ten limit 5000?

• 1. 10. 2009 12:45

xy5

pokud vyplatíte najednou 7500Kč, potom musíte srazit zálohovou daň a také ji odvést na účet pro zálohovou daň na FÚ
      dotyčnému vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech a musí podat daň.př. na FÚ
      při výplatě po částech a bude do 5000Kč/hrubého (včetně), srazíte srážkovou daň a také odvedete na účet pro srážkovou daň na FÚ
      v tomto případě byste potvrz. o zdanitelných příjmech nevystavovala, neboť je to daň konečná

• 1. 10. 2009 13:57

pája

>Prosím o radu, uzavírám s pracovníkem dohodu o
      >provedení práce . Pracovník nastoupí od 8.10. do 18.12. jako
      >prodavač. Počet prac. hodin nepřesáhne 150 hodin.
      >Stačí do druhu práce uvést prodavač textilu , nebo je
      >nutné bližší určení druhu práce?

plně postačí provavač textilu, žádné bližší určení není třeba, případně lze napsat výpomoc při prodeji textilu

>Jestli jsem to dobře pochopila tak soc. ani zdr.
      >neplatím, ani nikde nic nehlásím. Zaměstnanec má podepsané
      >prohlášení u jiného zaměstnavatele, takže po vyplacení
      >mzdy odvedu srážkovou daň ve výši 15% na účet Fú.
      >Dosud jsem platila za zaměstnance zálohovou daň, musím se
      >nějak registrovat pro placení daně srážkové a v jaké
      >lhůtě?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).