Re: Pojistná událost-osobní automobil
Trochu se v tom nevyznám, jak Vám mohla pojišťovna poslat víc, než byla faktura? Jedině v případě, že jste měl úhradu od pojišťovny rozpočtem. V opačném případě vám pojišťovna jako plátci posílá částku bez DPH. Vy servisu uhradíte celou fakturu, nárokujete si DPH, základ jde jako daňový výdaj a úhrada od pojišťovny jako daň. příjem.
Re: Pojistná událost-osobní automobil
V tom případě bych fakturu dala do nákladů, nárokovala DPH a plnění od pojišťovny jako daň.příjem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
5. 10. 2009 11:21
Dobrý den. Jsem krátce FO, plátce DPH, která si vede sama DE. Jsem samouk, a tak jsem Vás chtěl požádat o radu. Před časem mě bylo nabouráno auto, které mám v majetku firmy. Za opravu mě došla faktura na částku 3.490,- ( z toho DPH 557,35). Pojišťovna mě na účet poslala částku 5.278,-. Chtěl jsem se zeptat, zda oprava auta je mým daňovým výdajem a příjem od pojšťovny zdanitelným příjmem v plné výši ? DPH jsem si uplatnil na vstupu.
Moc Vám všem děkuji a přeji hezký zbytek dne :-)