Re: Neoprávněný odpočet
slečna má smůlu, vám dává za pravdu zákon o dani z příjmů, který říká, v § 38 písm. i) Plátce daně, který nesrazil u poplatníka zálohu ve stanovené výši, může ji dodatečně za uplynulé zdaňovací období srazit nejpozději do 31. března následujícího roku, tudíž vy nepotřebujete souhlas z-ce k tomu,abyste dosrazila zálohu na dani za letošní rok, ale bylo by vhodné předem na to z-kyni upozornit, i když mi zákon dává možnost srazit najednou a bez souhlasu, v rámci "slušnosti" bych na to z-ce nejspíše upozornila. Určitě jste nepochybila co se týká zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 10. 2009 19:12
Dobrý den, převzala jsem práci mzdové účetní po kolegyni a zjistila jsem, že od 1.2.2009 neoprávněně poskytovala odpočet na studenta jedné pracovnici, která u nás před dvěma lety byla na brigádě jako studentka (zkrátka ho tenkrát zapomněla v počítači zrušit). Já jsem na to v srpnu přišla, provedla přepočet a teď ve výplatě za září srazila. Myslím, že jsem v právu, ale slečně se to vůbec nelíbí a byla si na mě stěžovat mému nadřízenému. Tak se chci ujistit, že jsem to udělala dobře.
Za názory děkuji.