Re: Výživné - poštovné
Pokud by zaměstnavatel platil toto poštovné, muselo by se to brát jako benefit zaměstnance a plati z toho SP aZP, prot srážet zaměstnanci. Když by platil složenku na poště, tak poštovné taky za něj nikdo neplatí. Takto nám to bylo vysvětleno daňovým poradcem.
Re: Výživné - poštovné
No, nevím, jak dobrého máte daňového poradce, nebo zda vám vysvětloval přímo tuto situaci, ale jestliže byla nařízena exekuce na srážky ze mzdy, soud jejich provádění nenařídil zaměstnanci, ale zaměstnavateli, takže o žádném benefitu nemůže být řeč. Samozřejmě rozumím tomu, že to zaměstnavateli vadí a nic nebrání tomu, co radí xy5 - sepsat s ním dohodu o úhradě poštovného, nebo to nahlédnout tak, že mu oznámíte, že zaměstnavateli jeho vinou vznikla škoda - ovšem také musí podepsat souhlas se srážkou. Jen tak beze všeho ale poštovné srážet nemůžete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 10. 2009 13:36
Našemu zaměstnanci mám exekučně srážet 1000 korun výživného, které mám odesílat složenkou na adresu matky dítěte. Zaměstnavatel odmítá nést náklady na poštovné - měsíčně 35 korun.Komu mám přeúčtovat náklady na poštovné - zaměstnanci a srážet mu 1035, nebo příjemci výživného a zasílat pouze 965?