Re: mimořádné odpisy
dneska jsem si zjišťovala od OSVČ a údajně by mělo jít opravdu o předváděcí vůz a vzhledem k tomu, že je ve VTP uveden jako první vlastník, tak se domnívám, že dodavatel je měl evidováno jako zboží (jedná se o autobazar).. no a já teď přemýšlím, jestli se nato vztahují mimořádné odpisy nebo má OSVČ smůlu....
Re: mimořádné odpisy
Nemá smůlu. § 31/6 ZDP: "Za prvního vlastníka hmotného movitého majetku se pro účely tohoto zákona považuje poplatník, který si jako první pořídil nový hmotný movitý majetek, který dosud nebyl užíván k určenému účelu a u předchozího vlastníka byl zbožím."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
14. 10. 2009 9:27
Dobrý den,
OSVČ si pořídil v červenci osobní automobil, který zahrnula do OM. Jedná se mi o to, zda v tomto případě lze provést mimořádné odpisy - v TP uveden jako první vlastník, ale v kupní smlouvě je uveden počet ujetých km 27.000. Takže mě to docela plete..
Děkuji za radu