Re: nepodepsaná výpověď zaměstnancem
To ale není o tom, jestli to odmítl nebo neodmítl podepsat, ale zda to převzal anebo zda si ji alespoň přečetl. Vzhledem k tomu, že nenastoupil od 20.10. do práce, považovala bych PP za ukončený k tomuto dni a tím pádem nedostane ani náhradu mzdy z nemocenské, pouze pokud bude nemocen déle než 14 dní, tak mu bude vypláce nemocenskou sociálka
Samozřejmě si to přečetl, ale nemám podepsané žádné převzetí nebo souhlas se zrušením PP. Nemám zkrátka nic v ruce, že byl o tom informován a tak nevím, zda mohu považovat PP za ukončený. Určitě počítá s tím, že když je na nemocenské, tak PP trvá. Potom je to slovo proti slovu. Může tvrdit, že o ničem nevěděl... Nevím, myslím, že by mi mohl stačit podpis zaměstnavatele, že PP zrušil ve zkuš. době, ale jen se ptám. Bojím se případných kontrol z ÚP apod. Děkuji Vám za reakci.
Jestliže mu zam-tel 20.10. oznámil, že zrušil jeho PP ve zk.době, tímto okamžikem PP sklončil, zam-tel si měl zajistit nějakého svědka, sepsali by záznam na to písemné zrušení PP, že zaměstnanec odmítl převzít a stačilo by to. POkud tak neučinil, tak alespoň písemný záznam toho, kdo se zaměstnancem jednal, k tomu přiložit písemné zrušení PP a založit. Dnem 20. PP skončil a BÝVALÝ zaměstnanec s Vámi nemá už nic společného.
souhlasím, nepřišel do práce a hotovo.... Já osobně znám podobný případ, který se dokonce dostal až před soud a tam zam-ec pohořel nad tím, když se ho ptali, jak probíhalo "předání" výpovědi - bývalý zam-ec uvedl, že v kanceláři nadřízeného obdržel výpověď, kterou si vzal do rukou, přečetl, odmítl podepsat a vrátil nadřízenému - a soud případ ukončil ve prospěch zam-tele, jelikož soudce uvedl, že tímto jednáním zaměstnance došlo k převzetí výpovědi, i když ji nepodepsal....
>>>>>>budu
>>>>>>odhlašovat ze sociálku a ZP až dnes, a zrušení PP mu
>>>>>>budu
>>>>>>odesílat také až dnes poštou, když osobně odmítl
>>>>>>podepsat.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>Prosím, poradí mi někdo zkušený?
>>>>>
>>>>>To ale není o tom, jestli to odmítl nebo neodmítl
>>>>>podepsat, ale zda to převzal anebo zda si ji alespoň
>>>>>přečetl. Vzhledem k tomu, že nenastoupil od 20.10. do
>>>>>práce, považovala bych PP za ukončený k tomuto dni a
>>>>>tím
>>>>>pádem nedostane ani náhradu mzdy z nemocenské, pouze
>>>>>pokud bude nemocen déle než 14 dní, tak mu bude
>>>>>vypláce
>>>>>nemocenskou sociálka
>>>>
>>>>Samozřejmě si to přečetl, ale nemám podepsané žádné
>>>>převzetí nebo souhlas se zrušením PP. Nemám zkrátka
>>>>nic
>>>>v ruce, že byl o tom informován a tak nevím, zda mohu
>>>>považovat PP za ukončený. Určitě počítá s tím, že
>>>>když
>>>>je na nemocenské, tak PP trvá. Potom je to slovo
>>>>proti
>>>>slovu. Může tvrdit, že o ničem nevěděl... Nevím,
>>>>myslím, že by mi mohl stačit podpis zaměstnavatele,
>>>>že
>>>>PP
>>>>zrušil ve zkuš. době, ale jen se ptám. Bojím se
>>>>případných kontrol z ÚP apod. Děkuji Vám za reakci.
>>>***
>>>Je ve zkušební době a píšete, že nepřišel 20. a
>>>21.10.
>>>do práce, dál bych to neřešila.
>>
>>souhlasím, nepřišel do práce a hotovo.... Já osobně
>>znám podobný případ, který se dokonce dostal až před
>>soud a tam zam-ec pohořel nad tím, když se ho ptali,
>>jak
>>probíhalo "předání" výpovědi - bývalý zam-ec uvedl,
>>že
>>v kanceláři nadřízeného obdržel výpověď, kterou si
>>vzal do rukou, přečetl, odmítl podepsat a vrátil
>>nadřízenému - a soud případ ukončil ve prospěch
>>zam-tele,
>>jelikož soudce uvedl, že tímto jednáním zaměstnance
>>došlo
>>k převzetí výpovědi, i když ji nepodepsal....
>
>Moc Vám děkuju za reakce. Znáte to, když vás ujistí
>víc lidí, jste klidnější :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
26. 10. 2009 15:16
Dobrý den,
zaměstnavatel se rozhodl zrušit PP ve zkušební době k 20.10. Zaměstnanec zrušení PP nepodepsal a do práce již nenastoupil. Dnes přinesl nemocenskou od 23.10.2009. Mohu považovat jeho pracovní poměr za ukončený, i když nemám od zaměstnance podepsané zrušení PP? Zaměstnavatel mi situaci oznámil až dnes, tudíž ho budu odhlašovat ze sociálku a ZP až dnes, a zrušení PP mu budu odesílat také až dnes poštou, když osobně odmítl podepsat.
Prosím, poradí mi někdo zkušený?