Re: registr zaměstnavatelů
Zmateně se i ptáte, předpokládám, že jde o sociálku. Ano, odhlášením posledního zaměstnance ukončujete registraci společnosti. Pokud se dohodnete telefonicky, - a ač zákon tvrdí, že UKONČUJETE, že víte s jistotou, že od 1/11 zaměstnáte... možná - ale jak kde, - vás nechají pokračovat s hlášením říjen 0
p.s. zkušenost - osobní - mezi obvody Prahy... ale neradi a s kontrolou. jako při předání. Co se kontrol týče, je to vcelku jedno, protože stejně jsou načasované.
Re: děkuji
>>Dobrý den,
>>
>>prosím o radu - pokud jsem měla jednoho zaměstnance,
>>který např. 30.9. skončil, dalšího zaměstnance nemám,
>>tak musím vyplnit odhlášku z registru zaměstnavatelů
>>?
>>A co tam vyplním, pokud firma pokračuje ve své
>>činnosti, ale nemá zaměstnance - tzn. zaměstnavatel
>>přestal
>>být zaměstnavatelem, protože zanikl bez právního
>>nástupce ? Jsem z toho nějaká zmatená ? No a dál mě
>>zajímá,
>>co budu muset udělat, když např. od 1.11. zaměstnám
>>nového zaměstnance, to se budu muset znovu přihlásit
>>do
>>registru zaměstnavatelů ?
>>Děkuji za vaše rady, jsem v tomto nováček a přeji
>>pohodový den, případně dobrou noc, pokud se ozve
>>někdo
>>ještě dnes :-)
>
>
>Zmateně se i ptáte, předpokládám, že jde o sociálku.
>Ano, odhlášením posledního zaměstnance ukončujete
>registraci společnosti. Pokud se dohodnete telefonicky, - a
>ač zákon tvrdí, že UKONČUJETE, že víte s jistotou, že
>od 1/11 zaměstnáte... možná - ale jak kde, - vás
>nechají pokračovat s hlášením říjen 0
>
>
>p.s. zkušenost - osobní - mezi obvody Prahy... ale
>neradi a s kontrolou. jako při předání. Co se kontrol
>týče, je to vcelku jedno, protože stejně jsou načasované.
Re: děkuji
Dle zákona by jste měla s odhlášením posledního zaměstnance odhlásit organizaci. Protože pokud nemáte zaměstnance, nejste zaměstnavatel. A pokud OSSZ souhlasí s tím, že budete mít po krátkou dobu přihlášenou organizaci bez zaměstnanců, dbejte na to, aby jste měli zaplacené pojistné. Jinak by se vám penále počítalo i za období, kdy jste žádné zaměstnance neměli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 10. 2009 23:05
Dobrý den,
prosím o radu - pokud jsem měla jednoho zaměstnance, který např. 30.9. skončil, dalšího zaměstnance nemám, tak musím vyplnit odhlášku z registru zaměstnavatelů ? A co tam vyplním, pokud firma pokračuje ve své činnosti, ale nemá zaměstnance - tzn. zaměstnavatel přestal být zaměstnavatelem, protože zanikl bez právního nástupce ? Jsem z toho nějaká zmatená ? No a dál mě zajímá, co budu muset udělat, když např. od 1.11. zaměstnám nového zaměstnance, to se budu muset znovu přihlásit do registru zaměstnavatelů ?
Děkuji za vaše rady, jsem v tomto nováček a přeji pohodový den, případně dobrou noc, pokud se ozve někdo ještě dnes :-)